tiistaina, helmikuuta 09, 2010

Takaisin Kreikan puolella

Eilen palattu Skopjesta takaisin Kreikan puolelle. Alkuun hieman huolestutti, kun kuulimme viikonloppuna huhuja jostain lakosta ja mahdollisesti Kreikkaan ei olisikaan junia. "If you want to go to Greece, you have to walk", sanoi yksi tyttö. Kävimme sitten kyselemässä rautatieasemalta ja siellä vakuuttivat junia kulkevaksi. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli kreikkalaisten maajussien lakko ja olivat sulkeneet jotain teitä traktoreillaan ja aiheuttaneet kaaosta Thessalonikissa, mutta ei se junaliikenteeseen ollut mitenkään vaikuttanut :)

Oli se jännä käydä jossain selkeästi huonommassa jamassa olevassa Balkanin maassa ja todeta, miten siellä on jotkut asiat niin paljon paremmin kuin Kreikassa.

- Kadut olivat siistejä ja puhtaita, eivätkä täynnä roskaa. Seinissä ei ollut graffiteja. Toisaalta Skopjessa vallitsee hullu savusumu, joka peittää kauttaaltaan ympäröivät, kauniit vuoret, mikä on sääli :(

-Kaupassa tuotteista löytyy tuoteselosteet varmaan kymmenellä kielellä. Kyllä oli poikaa, kun pystyi lukemaan englanniksi, että mitäköhän nyt olen tässä ostamassa. Kreikassa löytyy tasan turkiksi, bulgariaksi ja kreikaksi nuo selosteet :P Lidlissä sentään on saksaakin niissä purkeissa.

- Vuoden alusta tullut tupakointikielto on tullut heti voimaan ilman ongelmia ja ihmiset ovat lakanneet polttamisen baareissa. Kreikassa sama laki on tullut voimaan viime kesänä, mutta ei sitä mitenkään täällä huomaa. Samalla tavalla ihmiset polttavat baareissa kuin ennenkin, ihan kuin koko lakia ei olisi olemassa :P

- Kirjakaupassa oli vaikka kuinka paljon englanninkielisiä kirjoja myynnissä. Kreikasta en ole vielä löytänyt kuin kreikan kielisiä. Ehkä täällä pikku kylässä ei myydä muita? Thessalonikista en ole vielä etsinyt.

Edelleen kamerattomana, joten kuvia ei valitettavasti matkalta ole :(

Ei kommentteja: