maanantaina, helmikuuta 01, 2010

Skopjeen

1st Feb

Tällä viikolla pitäisi käväistä Skopjessa eli tuossa naapurimaan puolella. Yksi suomalaistyttö on siellä EVS-vaihdossa ja kutsui luokseen käymään. Kuulemma on jo kova ikävä suomen puhumista :) On vain niinku tosi vaikeaksi tehty tuo junayhteyksien etsiminen. Löysin netistä varmaan kymmentä eri tietoa ja koska läheskään kaikissa ei ollut päivämääriä, koska kyseinen tieto on nettiin laitettu, niin siinähän arvailet sitten. Eikä yksikään ollut mikään virallinen sivusto, vaan lähinnä jotain matkaajien kokemuksia tms.


1st Feb

Kysyin sitten tuolta meidän supervisorilta Giannikselta apuja ja hän antoi minulle tänään jotkut ajat. Toivottavasti nuo pitävät paikkansa. Sain myös vihdoin selville, että väliä ajava juna on makedonialainen. Siksi en löytänyt aikatauluja tuolta Kreikan VR:n sivuilta. Makedonian junayhtiön sivuja ei ole englanniksi, joten niiden googlettaminen osoittautui aika hankalaksi (wikitravelissa joku oli postannut linkin suoraan sinne sivulle, josta tuon Thessaloniki-Skopje aikataulun olisi nähnyt, mutta linkki ei tietenkään toiminut :P)


1st Feb

Noh, ehkä sinne jotenkin vielä päästään. Asiaa ei taida helpottaa se, että kreikkalaiset ovat syvässä vihassa kyseistä valtiota kohtaan. Täällä Makedoniaa kutsutaan "Entiseksi Jugoslaviaksi", sillä Makedonia nimeä pidetään historiaa vääristävänä ja ainoa Makedonia on Kreikan oma Makedonia. Maantieteellisesti tuo valtio ilmeisesti kuuluu tähän Makedonian alueeseen, mutta kulttuurillisesti kyseistä nimeä pidetään harhaanjohtavana ja kreikkalaiset eivät tule leppymään ennenkuin tuo maa vaihtaa nimensä. Kreikkalaisten mielestä Makedonia on varastanut heidän historiansa ottaessaan tuon nimen.

Näin yhden taksin takaikkunassa tarran "Makedonia on Kreikan osa, esitä eriävä mielipide ja saat köniisi" tyylisellä tekstillä, joten joo, kreikkalaiset ovat aika tunnekuohussa asian suhteen.

( kuva1 / kuva2 / kuva3 )

Ei kommentteja: