keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Lisää Skopjesta

Junalippu maksoi 12,50 e Kreikan päässä ostettuna ja 750 denaria Makedonian puolella. Hinnassa ei siis ole eroa, ostitpa kummasta maasta tahansa lipun. Yksi euro on noin 60 denaria. Yrittävät eurooppalaistua Makedoniassa ja siksi 10 ja 50 denarin rahat löytyvät sekä seteleinä ja kolikkoina, jälkimmäisten ollessa uudempi, euroa mukailevampi versio.

On Makedonia ainakin halpa maa. Puolen litran kokispullo maksaa 0,50 e, samaten balkanilainen suklaalevy. Ulkomaiset Milkat ja Nestlet olivatkin sitten jo 1-2 euron luokkaa. Banaani maksoi 0,13 e. Kreikkalainen jugurtti oli 1,50 e semmoinen kilon ämpärillinen. Ostin myös ravintoarvollisesti köyhää valkoista, mutta ah niin ihanan pumpulimaisen pehmeää 'kukkaleipää', joka sekin maksoi vain puoli euroa.

10th Feb
Näitä 'kukkaleipiä' saa Kreikastakin


Nimen olen antanut luonnolisestikin tuon leivän muodon mukaan, ihan on päivänkakkaran mallinen leipomus kyseessä :)

Kävimme perjantaina aamusta ulkokirppiksellä. Siellä oli mutaisessa maassa liinoja, joilla kaupiteltiin jos jonninmoista tuotetta mm. passeja x) Emme kurkkineet olivatko vain lokaalien vanhaksi menneitä vai ihan turisteilta napattuja yksilöitä. Myös vanhan kaupungin basaarissa piipahdimme lauantaina. Torstaina kävimme tutustumassa Äiti Teresan taloon. Noloa, mutta luulin Äiti Teresaa jostain syystä italialaiseksi, en tiennyt hänen olevan alunperin kotoisin Skopjesta (.__.*)

10th Feb
Äiti Teresan muistoksi tehty talo


Kahdessa kahvilassa kävimme. Toinen oli turkkilainen, tosi upeasti sisustettu paikka! Join jotain Wayne'sin chai latten tyylistä, mutta puuromaisempaa juomaa, joka oli hullun hyvää! En valitettavasti muista, miksi tätä perinteistä, kanelilla ryyditettyä herkkua kutsutaan :/ ( Edit: Löysinpäs, kyseessä on salep! ) Toisessa kahvilassa pyysimme jääteetä. Kahvilanpitäjä pahoitteli, ettei ole varsinaista jääteetä, mutta äkkiäkös hän heittää jäitä yrttiteen sekaan. Odotin jotain laimeaa litkua ja sainkin maailman parhaimman teen IKINÄ, mitä olen juonut!

10th Feb
Turkkilainen salep juoma


Punainen, blenderissä smoothiemaiseksi pyöräytetty teelasillinen oli hulppeinta koskaan makunystyröilleni valutettua yrttijuomaa :)~ En osaa kuvailla, mille se maistui, mutta ei ainakaan millekään perinteiselle marja- tai hedelmäteelle, kuten punaisesta väristä olisi voinut kuvitella. Jos New Age-kahvilaan ikinä Skopjessa löydätte, niin pyytäkäähän rohkeasti jääteetä, vaikka sitä ei listalta löydykään!

10th Feb
New Age kahvilan kyltti


Todella ihana ja sympaattinen paikka :) Tosin hieman rähjäinen. Valitettavasti Google ei tarjonnut tuon parempaa kuvaa paikasta. Harmillista, sillä heidän pihallaan on allas/lampi, jonka päälle on rakennettu terasseja, joilla on kesäisin pöytiä ja voit nautiskella juomaasi tässä pienessä keitaassa! Varmasti ihana kokemus keskellä ankeaa ja harmaata kaupunkia. Paikalla on myös kissoja ja pupuja ihmisten rapsuteltavina, hih.

( kuva2 / kuva3 / kuva4 )

Ei kommentteja: