torstaina, kesäkuuta 17, 2010

Yllätysvieraita!

Vihdoin oli aika Marilucen saapua vierailulle Litochoroon!

Yllätyksekseni hänellä oli kaksi ranskalaista mukanaan. Pari on matkannut kuukauden ajan Ranskasta Kreikkaan pelkästään liftaamalla ja nukkumalla yönsä tienposkissa mukanaan raahaamassaan teltassa. Vau! Olivat viime viikolla saapuneet Vrytaan ja nyt matka jatkuu Litochoron kautta Meteoraan.

Matkan päätepisteenä on Istanbul, josta Julie lentää takaisin Ranskaan ja Pierre kuulemma jatkaa Australiaan Working Holiday -viisumi taskussaan. Huh! Eräiden matkat eivät tunnu päättyvän ikinä.

Photobucket

Photobucket

Kokkasin vierailleni kesäkurpitsapastaa (myös Mariluce ja Pierre ovat kasvissyöjiä) ja ostinpa lähikaupasta ihan pullon rose-viiniä palan painikkeeksi :) Itse en erityisemmin viineistä välitä, mutta pitihän sitä olla, kun kerta vieraina on ranskalaisia ja italialainen :D Vieraat yllättivät minut tuomalla kaupasta jälkiruoaksi kakkua ja jäätelöä.

Olin myös ihan "Aww!", kun Mariluce toi minulle tuliaisiksi Vrytasta sekä paikallisia kirsikoita että lokaalia hunajaa, om nom nomm~. Jälkimmäistä nautin tänään aamiaiseksi perinteiseen kreikkalaiseen tapaan jugurtin kera.

Photobucket

Photobucket
Vain hullut seikkailijat lähtevät vuorelle vaeltamaan, kun ilmassa on +40 astetta !!!

Kolmen kopla lähti tänään aikaisin aamulla (heräsivät jo kuudelta) valloittamaan Olympos-vuorta tarkoituksenaan saavuttaa Prionia (1100 m korkeudessa), yöpyä siellä ja jatkaa huomenna matkaa seuraavalle vuoristomajalle. Korkeimmalle Mytikas-huipulle ei ole pääsyä, koska siellä on vielä lunta, mutta käyvät silti 2500 m korkeudella, huh.

Saatoin aamulla reippailijat polun alkuun, toivottavasti on hyvä matka. Olisi ollut upeaa mennä mukaan, mutta näissä lämmöissä teen kuolemaa jo ihan vain paikalla istuessani. Ei puhettakaan, että selviäisin jostain vaelluksesta! Niinpä tunnustin rajani ja jäin taloon kököttämään jääteemuki kourassa tuulettimen puhkuessa naamalleni. Ehkä vielä joku päivä huippu kutsuu :)

Ei kommentteja: