keskiviikkona, lokakuuta 13, 2010

Kiinnostunut Maailmanvaihdon toiminnasta?

MAAILMANVAIHTO RY:N MODUULIKOULUTUSPÄIVÄ 6.-7.11.2010

Oletko kiinnostunut Maailmanvaihto ry:n toiminnasta ja sen tarjoamista vapaaehtoistyömuodoista? Oletko järjestön vanha aktiivi ja haluat kehittyä tehtävässäsi?

Mikäli vastaus on ”kyllä”, on Maailmanvaihto ry:n oma moduulikoulutusviikonloppu 6-7.11.2010 juuri sinua varten. Koulutuspäivän moduulit on suunniteltu tukemaan Maailmanvaihdon omaa toimintaa, mutta niistä opittavat tiedot ja taidot tulevat varmasti tarpeen myös muussa elämässä. Viikonloppu koostuu kuudesta eri koulutus-moduulista, jotka on esitelty alla. Valitse moduuleista itseäsi eniten kiinnostava/t ja varaa oma paikkasi. Osassa moduuleista on rajattu osallistujamäärä, joten toimi nopeasti!

Koulutus järjestetään Helsingissä, Maailmanvaihto ry:n toimistolla (Oikokatu 3, 00170 Helsinki). Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien on mahdollista hakea matkatukea. Tuen suuruus on korkeintaan puolet yli 10€ ylittävistä matkakuluista.

Koulutuksessa tarjoamme molempina päivinä herkullisen kasvislounaan. (Sopii myös vegaaneille.)

Tervetuloa mukaan!MODUULIT 2010

Lauantai 6.11

Moduuli 1, Vapaaehtoistyöohjelmaan hakeneiden valintatyö
Moduuli on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään vapaaehtoistyöohjelmiin ulkomaille hakeneiden valintahaastatteluja. Moduulissa pohditaan haastattelutilanteen haasteita, kuten miten hakijan / haastattelijan persoona vaikuttavat valintatilanteessa.

Moduuli 2, Maailmanvaihdon valintakäytännöt
Moduuli on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään vapaaehtoistyöohjelmiin ulkomaille hakeneiden valintahaastatteluja. Moduulissa käydään läpi Maailmanvaihdon haastattelukäytäntöjä, kuten haastattelun suunnittelua, haastattelukysymyksiä ja hylkäämisperusteita. Tarkoitus on myös suunnitella 20.11. pidettävä valintapäivä.

Moduuli 3, Fasilitaattorin rooli
Moduuli on tarkoitettu kaikille fasilitoinnista, eli ryhmien ohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutus antaa valmiudet toimia ohjaajana Maailmanvaihdon leireillä. Koulutuksessa pohdimme mm. ohjaajan roolia, ryhmädynamiikkaa, sekä osallistavien menetelmien merkitystä oppimisen välineenä.
Tule oppimaan innostavan ja osallistavan ohjaajan taitoja!

Moduuli 4, Maailmanvaihdon leirikäytännöt
Mitä on Maailmanvaihdon leiritoiminta? Mistä leirit koostuvat ja miksi niitä järjestetään? Mitkä ovat ne periaatteet ja taustat jotka ohjaavat Maailmanvaihdon leirejä? Koulutuksessa saat lisätietoa Maailmanvaihdon leireistä, pääset kokeilemaan erilaisia ohjaamisen menetelmiä ja saat ennen kaikkea ideoita omaan ohjaamiseen.

Sunnuntai 7.11

Moduuli 5, Näin tehdään vetävä lehtijuttu!

Millainen on hyvä lehtijuttu? Koulutuksen vetää Maailman Kuvalehti Kumppanin entinen päätoimittaja Heta Muurinen.

Moduuli 6, Artikkeleita kehitysmaista

Mitä pitää ottaa huomioon, kun kirjoittaa artikkeleita kehitysmaista? Minne niitä kannattaa tarjota ja millä tavoin? Aamupäivän koulutusta jatketaan Heta Muurisen kanssa.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 2.11 mennessä osoitteeseen salla.hypponen@maailmanvaihto.fi
Puh: 09-774 1101

Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä, mihin moduuliin/moduuleihin haluaisit osallistua sekä mahdolliset allergiat, kiitos!


Alustava ohjelma:

Lauantai 6.11.2010

11-12 Maailmanvaihto-info (Kaikille koulutuspäivään osallistuville avoin ja suositeltava tietopaketti yhdistyksen toiminnasta.)
12-14 Moduulit 1 Vapaaehtoistyöohjelmaan hakeneiden valintatyö ja 3 Fasilitaattorin rooli
14-15 Lounas
15-17 Moduulit 2 Maailmanvaihdon valintakäytännöt ja 4 Maailmanvaihdon leirikäytännöt

Sunnuntai 7.11.2010

10-12 Moduuli 5, Näin tehdään vetävä lehtijuttu!
12-13 Lounas
13-15 Moduuli 6, Artikkeleita kehitysmaista (aamun aihe jatkuu)
15.00 Vuosikokous kahvit
15.30 Vuosikokous alkaa

Ei kommentteja: