tiistaina, maaliskuuta 23, 2010

Vessakulttuurista

Hoh, vietetty pitkä viikonloppu Ateenassa ja Delfissä to-ma :) Suomalainen ystäväni tuli vieraisille, ihan mahtavaa hengailla taas tutun kaverin kanssa pitkin kapitaalia ja maailman napaa! Kuvapäivitystä reissusta luvassa tänne, kunhan joudan ja jaksan.

Nyt voisin kuitenkin valittaa sen viimeksi puuttumaan jääneen c)-kohdan, joka palasi muistiini hyvinkin napakasti tuossa reissun aikana, nimittäin VESSAT.

23rd March

En ehkä halunnut julkaista kuvaa meidän kotivessasta, mutta kuvitukseksi kelvatkoon meidän kotitalo :) Asumme keskimmäisessä kerroksessa vasemmalla.

Jostain syystä suurin osa Kreikan toileteista ovat vailla minkään sortin lukitusjärjestelmää. Usein on olemassa lukko, joka vaatisi avaimen, mutta sellaista ei tietenkään ole missään. Täällä oppii kyllä jonglööräämään pytyllä toinen jalka ovea vasten painettuna. Voisi nimittäin luulla, että lukottomien vessojen maassa olisi joku ääneen sanomaton koodisto, että suljettua vessan ovea ei koskaan avata, ainakaan koputtamatta, mutta voin kertoa, että sellaista ei todellakaan ole :P

23rd March

Ja tässä kuva naapuritalosta (sekä meidän talon nurkka näkyvissä). Ihan nättiä on, jos minulta kysytään :) Tykkään talostamme, mutta kämppiksellä on kyllä rankkoja antipatioita sitä kohtaan!

Vielä hämmentävämpää oli se, että Thessalonikin Starbucksista löytyi kyllä lukollinen toiletti, mutta seuraavalla asiakkaalla oli ilmeisesti tulenpalava kiire, koska tämä tiirikoi kolikolla sen lukitun vessan oven auki :DDD Hiukan olin höhlä ilme naamalla moisen murron todistamisesta ja nainenkin tajusi kai sitten puikkia vain miesten vessan puolelle minua häiritsemästä x) Kummallisia nämä kreikkalaiset, indeed!

2 kommenttia:

Pia kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Onko siella naita Italiassa ja Ranskassa tavattavia reika lattiassa vessoja?

elbow kirjoitti...

Ei mitenkään yleisesti, mutta jotkut julkiset, pienemmät vessat ovat joo tuota "reikä lattiassa" mallistoa esim Katerinin bussiasemalta löytyy ainakin.